Zelf doen

verduuzaming_huis

Hieronder vindt u een aantal handige links naar sites vol met tips
om zelf aan de slag te kunnen met verduurzamen.

http://www.energieambassadeursutrecht.nl/bespaarbibliotheek.html
Elke zaterdag zitten er twee ervaren energie-ambassadeurs in de centrale bieb om mensen gratis te helpen energie te besparen. Je kan ook een stroom-verbruiksmeter, CO2 meter, infrarood-thermometer, of CV-inregelkit gratis lenen. Verder zijn er allerlei dingen te bekijken zoals een besparende douchekop, radiatorventilator, een hoop stalen van diverse soorten lampen en isolatiematerialen. Ook zijn er folders om mensen gericht door te verwijzen. Ook als je nu wel eens wil weten hoe je energie-rekening precies in elkaar steekt, kun je langskomen.

https://www.verbeterjehuis.nl
Beantwoord vragen over je huis, kies je verbeteringen en ontdek hoe jouw huis energiezuiniger kan worden, wat dat jou kost en oplevert.

https://www.energiekeburen.nl
Energieke buren is een enthousiaste groep bewoners (vrijwilligers) die graag willen bijdragen aan het verduurzamen van Utrechtse wijken door het mogelijk maken van collectieve aanbiedingen voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie en zonnepanelen.

www.jouwhuisslimmer.nl
Een website voor Utrechters om meer te weten te komen over hoe jij je huis
slimmer, energiezuiniger en voordeliger kan maken.

www.beebox.nl
Beebox, aan huis bezorgservice van regionaal voedsel. De producten worden rechtsreeks van de boer aan de consument geleverd. Duurzaam en steun tegelijk de kinderboerderij door bij actiecode: 3523CD in te vullen.

www.tafelboom.nl
Tafelboom.nl hergebruikt gerooide Utrechtse bomen om er mooie tafels en meubels van te maken. Elke zaterdag zijn ze open voor het publiek dat dan ook zelf met duurzaam hout kan maken.

www.energie-u.nl
Energie-U leden in Utrecht hebben ook acties opgezet voor energie en duurzaamheid, die uiteraard ook voor mensen in Hoograven interessant zijn.
Verder heeft Energie-U heeft ook een aantal interessante links bij elkaar verzameld over zonnepanelen en andere manieren om meer te kunnen besparen.

www.geldgroenwassen.nu
Met geldGROENwassen kunt u als klant uw favoriete buurtondernemer(s) helpen met energie besparen of andere duurzame energiemaatregelen.

www.milieucentraal.nl
Nog meer besparing Links van Milieu Centraal. Tevens zeer goede informatie site.

www.energieambassadeursutrecht.nl
Hoograven Duurzaam is aangesloten bij de Utrechtse Energie Ambassadeurs