Wie zijn we

test_img_HRDZ2

 Hoograven Duurzaam

Wij zijn gewone bewoners die zich willen inzetten voor een duurzamere wereld. En daar willen we gewoon bij ons in de buurt mee beginnen, in Hoograven. Daardoor weten we wat er in de buurt speelt en wat de mogelijkheden zijn. Hierin worden we soms ondersteund door de gemeente. Enkele van onze leden zijn dan ook Energie Ambassadeur.

– Leden

 

                                             Ad de Regt

Initiatiefnemer en voorzitter. Woont ruim 20 jaar in Hoograven in een woning van rond 1900 die hij zelf geïsoleerd heeft. En waar dat kon heeft hij zonnepanelen en sedum op het dak aangebracht. Hij houdt van de slogan: “Verbeter de wereld, begin in je wijk”.


Hanneke Biegstraaten

Ze woont al 40 jaar met veel plezier in Hoograven en zelfs weer in het huis waar ze geboren is. Biologisch, ecologisch en duurzaam is voor haar vanzelfsprekend. Hanneke zet zich in om samen met buurtbewoners de leefomgeving in de wijk verder te verduurzamen. Ze is initiatiefnemer van de HD actie groene daken op particuliere woonhuizen. Ze heeft inmiddels zelf in haar huis door de HD acties een nieuwe HR CV ketel, Tonzon vloerisolatie en een groen schuurdak (met vele andere directe buren). Daarnaast is zij trekker van het Hoograven project ‘Koken met bewoners’: Internationaal Koken.

                                               Angelique Jacobs,

beheerder van kinderboerderij Nieuw Rotsoord, waar ecologisch, biologisch en duurzaam al jaren vanzelfsprekend is. Vanaf het eerste uur betrokken bij Hoograven Duurzaam! Privé de trotse bezitter van 6 zonnepanelen op een groen dak.


Dr. Matthijs Krijger

Satelliet-expert, Sterrenkundige, Klimaat-onderzoeker. Nog maar paar jaar woonzaam in de wijk, nu al druk actief bij Hoograven Duurzaam voor digitale ondersteuning en als Energie Ambassadeur. Trotse bezitter van een zelf-geisoleerd dak vol met zelf-gelegde zonnepanelen.

Niek Bevers

Ik woon ruim 10 jaar met plezier in Hoograven. Mijn kinderen zijn mijn belangrijkste inspiratiebron als het gaat om duurzaam leven met en in de wereld om ons heen. Trotse bezitter van zonnepanelen; als energie ambassadeur kom ik graag bij de mensen thuis om hen te helpen met het besparen van energie. Maximale inzet op duurzaamheid en bescherming   van biodiversiteit, voor de volgende generaties!Volg mij ook op Twitter: @niekbevers


                                               Arjen de Jong

Arjen heeft een achtergrond als 10 jaar energie-adviseur en wil deze kennis graag inzetten in zijn omgeving om de mensen in Hoograven energiekosten te laten besparen en de uitstoot van CO2 te verminderen.

Advertenties