Wijksafari diervriendelijk tuinieren

Alle kleine beestjes helpen

In het kader van Hoograven Duurzaam; wat kun je zelf doen? hebben we deze keer aandacht voor een diervriendelijke tuin. Een tuin waar we niet alleen zelf van genieten maar die ook uitnodigend is voor ‘alle kleine en grotere beestjes’, wie wil dat nou niet? Bijdragen aan biodiversiteit, betekent een groene maar vooral een natuurlijke tuin. Met plaats voor bloemen, insecten, vogels, egels en misschien ook wel voor kikkers, salamanders of zelfs ringslangen.

De grote vraag is: hoe doe je dat, diervriendelijk tuinieren?

Waar let je op, waar let je op, wat is belangrijk voor dieren? Anne van Nijf (https://tinyurl.com/24dckbfz) neemt ons mee op een wijksafari langs inspirerende tuinen, zoals bijvoorbeeld een bij- en/of vogelvriendelijke tuin.

We verzamelen op het terras van de Amateur Tuinder Vereniging Utrecht Zuid aan de Oude Liesbosweg 15, waar we delen van het tuinenpark bewonderen met de professionele ondertiteling van Anne. Daarna fietsen we samen naar een tip- en een toptuin om te zien en te horen wat er allemaal mogelijk en belangrijk is voor diervriendelijk tuinieren.

Data    

Woensdagavond 30 juni van 19.00 – 21.00 uur

Zaterdagmiddag 3 juli van 15.00 – 17.00 uur

Wil je mee?

Geef je dan op via hoogravenduurzaam@gmail.com.

NB deze wijksafari doen we in de open lucht en gaat niet door bij meer dan lichte regen. Het aantal deelnemers is beperkt tot maximaal 6 personen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s