Dubbeldikke isolatie in één avond

Maandag 25 november was een drukke isolatieavond in Hoograven! Met behulp van twee organiserende wijkbewoners, bijna dertig straatgenoten en zes energie-ambassadeurs organiseerde Hoograven Duurzaam niet één, maar twee Appeltaartbijeenkomsten avonden op één avond.

Onder het genot van een warm drankje en een stuk appeltaart kwamen in kinderboerderij Nieuw Rotsoord ruim twintig bewoners uit de Impalastraat en omgeving bij elkaar om te praten over het isoleren van hun huis. Vijf energie-ambassadeurs van Energie U zaten klaar om alle vragen te beantwoorden over vloer-, dak- en spouwmuurisolatie. En tussendoor kwamen ook andere onderwerpen voorbij, zoals vochtproblemen, infraroodpanelen en inductiekoken. Na afloop gingen de straatgenoten met nieuwe info en sommigen met concrete plannen naar huis terug.

191125 FotoAppeltaartavondNieuwRotsoord 2

Aan de andere kant van de Briljantlaan, op de Agaatlaan, kwamen op hetzelfde moment nog zes bewoners bij elkaar, die óók alles over isoleren wilde weten. In de VvE-vergadering was het plan ontstaan om samen te onderzoeken hoe het gebouw energiezuiniger gemaakt zou kunnen worden, liefst in combinatie met het aanpakken van de vochtproblemen in sommige huizen. Energie-ambassadeur Harry Boerma had een kleine twee uur de tijd nodig om alle vragen over isoleren, keurmerken, subsidies, ventileren en warmtepompen te beantwoorden. Het resultaat? De VvE heeft veel nieuwe informatie om het plan van doen te maken.

IMG_3067

Hoograven Duurzaam is uiteraard blij met zoveel isolatie-enthousiasme, want energiebesparing is een goede stap naar een duurzamere wijk, verdient zichzelf terug en zorgt voor meer wooncomfort.

Zelf een Appeltaartavond helpen organiseren?
Interesse om zelf een Appeltaartavond te organiseren voor mensen uit jouw straat of buurt? Het idee is heel simpel: jij roept een paar buurtgenoten met een soortgelijke woning bij elkaar rond je keukentafel. Hoograven Duurzaam zorgt voor een onafhankelijke energie-ambassadeur met kennis van zaken. En voor een heerlijke
appeltaart dus. In een persoonlijk gesprek worden jullie isolatievragen beantwoord en krijg je praktische adviezen waar jullie (samen) meteen mee verder kunnen.

Check onze superpraktische handleiding voor alle info die je nodig hebt om zo’n Appeltaart-avond te organiseren. Interesse? Geef je dan op per mail: info@hoogravenduurzaam.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s