Buurtstroomproject Hoograven- de ARM

p1

250 zonnepanelen op het dak van kringloopwinkel de ARM (foto genomen met drone)

p2

Wethouder en organisatoren van de ARM, Energie-U en Hoograven Duurzaam! proosten op een zonnige toekomst

Op 11 mei om half vijf opende wijk- en milieuwethouder Lot van Hooijdonk het project buurtstroom Hoograven -de ARM, waar 250 (!) zonnepanelen, aangekocht door buurtbewoners, op het dak van de ARM officeel in gebruik werden genomen.

De zon wist waar hij op dat moment moest zijn. Inderdaad, boven onze wijk waardoor de aanwezigen buiten voor de ingang van de ARM konden genieten van de beelden van de panelen op het dak, die door een opgelaten drone in real-time via een TV scherm werden getoond. Het was een gezellig feestje waar velen van de ruim 40 deelnemers en de organisatoren van het project elkaar ontmoette en groene tips en vakantieplannen uitwisselden.

Op een grote plattegrond van het dak schreven de deelnemers aan het project op de door hen aangekochte panelen hun naam. In de ARM ingang naast de kassa wordt binnenkort een display geplaatst  waarop de stroomproductie van het project is af te lezen.

Gezien de grote belangstelling is Hoograven Duurzaam! al bezig met de voorbereiding van een 2e fase die vermoedelijk begin 2018 van start gaat en wel op het dak van de roeiverenigingen De Driewerf. U kunt hiervoor vrijblijvend uw belangstelling laten registreren middels een berichtje via onze contact pagina of hieronder. We houden u dan op de hoogte van de voortgang.

Buurtstroom houdt in dat bewoners en bedrijven gezamenlijk investeren in zonnepanelen op een groot dak in de eigen buurt. Zij profiteren van de opgewekte stroom via een belastingkorting op de eigen energierekening (ca 12 cent per KWh). Dat wordt mogelijk gemaakt met de regeling verlaagd tarief. Deze rijksregeling is name interessant voor bewoners (ook huurders) waarvan het eigen dak niet geschikt is voor het plaatsen van panelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s