Informatieavond hybride warmtepompen: 24 april

Op maandagavond 24 april organiseren Energie-U en de gemeente Utrecht een informatieavond over hybride warmtepompen in Paviljoen pOp Westplein 1001.

Met een warmtepomp kun je op een milieuvriendelijke manier je huis verwarmen en warm water uit de kraan krijgen. Vergeleken met je cv-ketel op gas, daalt je CO2-uitstoot voor verwarming met zo’n 50 procent! Bovendien kun je subsidie krijgen bij aankoop van een hybride warmtepomp en gaat je energierekening behoorlijk omlaag. Een hybride warmtepomp werkt samen met je cv-ketel op gas. Die laatste springt bij als het nodig is dus je zit nooit zonder warm water. Je kunt de warmtepomp aansluiten op een bestaande, een nieuwe cv-ketel en ook op stadsverwarming. Er zijn ook systemen met een warmtepomp en cv-ketel inéén.

Een hybride warmtepomp kun je goed combineren met je bestaande radiatoren. Het meest efficiënt is de combinatie met lagetemperatuur-verwarming, bijvoorbeeld vloerverwarming of speciale lagetemperatuur-radiatoren: die hebben een groter oppervlak waardoor ze de warmte beter afgeven.
Er zijn verschillende soorten hybride warmtepompen: sommige halen warmte uit de buitenlucht, andere uit de lucht die jouw ventilatiesysteem afvoert (een ‘ventilatiewarmtepomp’). Weer andere halen warmte uit de bodem, of uit een combinatie van ventilatielucht én buitenlucht.

Op de informatieavond horen we de gebruikerservaringen van EnergieAmbassadeur Anton Kiewiet die sinds kort een hybride warmtepomp in huis heeft en komt expert Rob Verbrugge van Inventum aan het woord. Je hoort hoe de warmtepompen werken, de voor- en nadelen en de verschillen. Aanvullend vertelt Jurgen Tielbeke van JMA over de mogelijkheden voor bewoners die de Gemeente Utrecht heeft op het gebied van Energieadvies op maat en subsidies.
Kom op maandagavond 24 april naar de informatieavond over hybride warmtepompen, georganiseerd door Energie-U en de gemeente Utrecht. De avond vindt plaats in Paviljoen pOp, Westplein 1001, start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Meer informatie kun je vinden op www.energieambassadeursutrecht.nl. Er is maar beperkt plaats dus geef je snel op bij infoavond@energie-u.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s