Infoavond 25 nov 2013 groot succes

De infoavond van 25 nov 2013 over collectief inkopen van zonnepanelen was een groot success.

‘Samen zonnepanelen inkopen!’

(in Hoograven maar Lunetten en Rivierenwijk mogen ook mee doen)

Opnieuw een avond over zonnepanelen met als doel gezamenlijke inkoop. Doordat we al 4 avonden hebben gehouden in de afgelopen 2 jaar waren er alleen wijkbewoners aanwezigdie we volgens de resultaten uit de Zonatlas hebben benaderd. . Toch waren er op 25 november weer ca 25 buurtbewoners naar de Blauwe Avanturijn gekomen voor informatie en aanmelding. Ook na de avond blijven de aanmeldingen voor deelname aan de collectieve inkoop nog binnen komen.

Hans Botman van Energie-U, een Utrechtse bewonersorganisatie zonder winstoogmerk (waarmee de initiatiefgroep al vaker met succes heeft samengewerkt), heeft een presentatie gehouden over wat de voordelen zijn om zonne-energie op je eigen dak op te wekken. De kern van zijn boodschap is dat; ook al ligt je dak niet pal op het zuiden, het zeer rendabel is om er zonnepanelen op te plaatsen en je eigen energie op te wekken. Je hebt geen subsidie meer nodig om een rendement te halen dat hoger is dan de rente die een bank je geeft. Dat gaat bovendien zelfs ook nog op als je er een (goedkope) lening voor moet afsluiten. Energie-U heeft voor deze actie 5 aanbieders geselecteerd die bewezen hebben een goede kwaliteit voor een scherpe prijs te leveren.

Eén van deze aanbieders, Econovum, heeft zijn aanbod toegelicht en gaf hiervan ook de technische specificaties en het rendement. Richtbedragen voor de gezamenlijke inkoopactie zijn (zonder BTW aftrek):
3 panelen € 1685,- ( 780Wp)

6 panelen € 2965,- (1560Wp)

9 panelen € 3973,- (2340Wp)

14 panelen € 5628,- (3640Wp)
Tenslotte vertelde Louis Houtappel, een duurzame bewoner uit Lunetten, hoe hij zijn huis heeft geïsoleerd en van zonnepanelen voorzien zodat zijn elektriciteitsrekening nog maar enkele euro’s per maand bedraagt.

Na de beantwoording van alle vragen kon iedereen met veel informatie rond half tien huiswaarts. Daarbij schreven zich 18 bewoners in voor deelname aan de actie (huisbezoek door een adviseur van Energie-U).

Na de avond hebben zich nog 7 bewoners aangemeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s